MJO Nieuws

Het verhaal achter 'Have a safe trip'

Het verhaal achter 'Have a safe trip'

In 2021 gaven we drie memorabele concerten in de Cosmodrome in Genk. We hadden hard gewerkt samen met Jaak De Digitale om dit project tot een goed einde te brengen. En ondanks het grote succes werd er verder jammer genoeg niets meer met dit project gedaan. Tot begin 2023.  

Het verhaal gaat verder...

MJO 360 - The saga continues.

Een drietal jaren geleden gaven we gedurende een weekend in september 3 maal een fantastisch concert in de Cosmodrome in Genk. Het was een totaalproject opgebouwd rond een psychedelische dome-film gemaakt door video-artiest Jaak De Digitale. Het project kreeg de nogal weinig poëtische naam ‘MJO 360’.

De concerten waren een succes en ondanks het feit dat we plechtig beloofden hiermee verder te gaan was het erg stil geworden rond dit dome-project.

Het verhaal achter 'Have a safe trip'

Tot ongeveer een jaar geleden ons via Jaak het bericht bereikte dat een Canadese distributeur geïnteresseerd zou zijn in de film. Waw!  

Ze hadden een ruwe cut gezien van het geheel en wilden heel graag deze film gaan verdelen over domes, wereldwijd. Na enkele zeer fijne remote contacten hebben we een planning opgesteld en zijn we volop bezig om het nieuw leven in te blazen. De film moet worden ingekort en daardoor is het natuurlijk ook noodzakelijk dat de muziek wordt herschreven. Jaak heeft zich -in zijn eeuwig druk gevulde agenda- toch zeer enthousiast achter het maken van de nieuwe film gezet, het herschrijven van de muziek is nog ‘work in progress’. Maar er wordt ook volop gerepeteerd.  

Want 19 januari geven we een éénmalig concert van deze nieuwe versie, die we ‘Have a safe trip’ gedoopt hebben. 't Is te zeggen: voorlopig éénmalig. Voor de rest hebben we wel plannen maar ligt er nog niets vast. Daarover later beslist meer!  

Eind juni moet alles klaar zijn, de bedoeling is om de film te lanceren tijdens Montréal Jazz, de distributeur’s homebase ligt immers vlakbij Montréal.

Het verhaal achter 'Have a safe trip'

Mensen die de show gezien hebben in 2021 wéten dat het de moeite is en zullen het zeker willen opnieuw zien, diegenen die het gemist hebben krijgen nu dus herkansing.

Ook deze keer neemt Jaak De Digitale je mee in een psychedelische jaren-70 trip. Muziek én film zullen je een topbeleving geven met veel funky nostalgie.

Afspraak 19 januari in de Cosmodrome in Genk, 19h30 en 21h00. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Cosmodrome.

Contact

Meer info?

Lieven Cambré

Administratief adres

  • Kleine Venstraat 11 

    3550 Heusden-Zolder (B) 

    BE 0845.240.578

    RPR Hasselt

Onze thuisbasis

  • CC Muze 

    Marktplein 3 3550 Heusden-Zolder (B)